Terug

De poll heb ik inmiddels van de index-pagina verwijderd en dus kan er niet meer gestemd worden. Ik wil bij deze iedereen bedanken die gestemd heeft. Er hebben 83 mensen als volgt gestemd:
» Nee dank je, doe mij de oude maar weer 2 stemmen
» Ach, gaat wel 9 stemmen
» Ja, ik vind het wel mooier dan de oude lay-out 18 stemmen
» Wauw, het ziet er geweldig uit 54 stemmen

grafiek van de poll-uitslag

Op zondag 21 november kwam Henk de B&O tv weghalen. Hij heeft deze een paar jaar geleden van zijn vader geërfd toen hij stierf. Eigenlijk wilde Henk die tv niet, hij wilde geen herinneringen aan zijn vader hebben. Omdat ik echter met de toenmalige tv steeds tegen mijn eigen voeten aankeek en deze B&O tv op een hoge voet stond, heb ik hem gezegd dat hij hem toch maar mee moest nemen... en jawel hoor, ik keek niet meer tegen mijn voeten aan... heerlijk, tv zonder voeten in beeld!
Nu moest Henk die tv dus echter terug hebben, waar ik het uiteraard totaal niet mee eens was. Maar goed, ik heb blijkbaar niets te vertellen en dus kwam hij de tv ophalen. Wel heeft hij onze 'oude' 100Hertz Metz tv onder gezet, maar toen die aanstond was ik binnen 5 minuten ingestort. Eerst werd ik hartstikke beroerd en duizelig, daarna kreeg ik last van nystagmus (ogen rolde naar achter) en zat ik tegen het flauwvallen aan, daarop kon ik nog maar amper praten en stortte ik in. Henk stond erbij, keek ernaar en deed geen flikker! Met de B&O tv is hij weggereden, mij achterlatend met een hele goede tv waar ik helaas bij instort. Sinds zaterdagavond heb ik dan ook geen tv meer kunnen kijken en ik verveel me dan ook behoorlijk. Ik heb het gevoel dat hij me niet alleen blind maar ook nog eens doof heeft gemaakt. Via de tv kon ik nog op de hoogte blijven van het nieuws in Nederland en de wereld; de krant lezen kan ik nl niet wegens allergie voor papier en inkt (MCS) en wegens ernstige ME kan ik ook niet de kranten op internet lezen (dyslexie e.d.). En uiteraard geeft de tv ook afleiding als ik erg veel pijn heb of het erg moeilijk heb zoals momenteel met RIO e.d. of gewoon als het computeren teveel voor me is, ik kan sowieso niet urenlang computeren en dat is ook niet goed qua ME. Tot op heden blijft Henk nog steeds weigeren om van tv te ruilen, terwijl hij weet dat de tv, mijn computer en gesproken boek voor mij het belangrijkste zijn of beter gezegd het enigste om mijn dag nog enigszins door te komen en afleiding te hebben van mijn pijn, ellende e.d. Vaak had ik ook de tv aan als achtergrondgeluid, dus dat ik bv wat aan het computeren was terwijl ik alleen thuis was om gewoon niet het gevoel te hebben dat ik helemaal alleen was, uiteraard met het geluid heel zacht en absoluut geen muziek daar ik daar van instort.
Nu snap ik waarom er lotgenoten zijn die geen tv kunnen kijken, ik heb dat de afgelopen jaren blijkbaar alleen maar gekund omdat het een B&O tv was.
Het blijkt nl dat B&O nog een speciale glasplaat voor de beeldbuis heeft zitten wat bijna alle straling tegenhoudt. Ook de kasten van B&O tv's zijn van ijzer wat dus ook weer straling tegenhoudt. Helaas heeft alleen B&O dit systeem en dan sinds kort ook NAD bij de nieuwe LCD-tv's, maar helaas liggen die in dezelfde prijsklasse als een B&O... peperduur dus.
Dat ik dus zo reageer op die Metz tv wordt veroorzaakt door mijn EA. Echter ik heb momenteel een Grundig LCD-tv te leen van Expert. Deze geeft dan wel niet veel straling af, maar toch wordt ik er niet goed van. Ik vermoed een beetje vanwege de straling (EA), maar ook doordat het gewoon geen goed beeld- en geluidskwaliteit is, althans niet vergeleken met een B&O. Aangezien ik erg gevoelig ben voor licht en geluid, is mindere kwaliteit dus niet fijn voor mij. Slechte geluidskwaliteit kan ik zelfs compleet van instorten en slecht beeldkwaliteit is extra vermoeiend voor de ogen en je hersenen, dat beeld is nl niet scherp genoeg en staat niet stil genoeg. Aangezien ik sowieso slecht zie wegens ernstige ME (-10 in mijn brillenglazen) en slecht kan focussen is dergelijk beeld dus ontzettend vermoeiend. De Grundig tv kan dus morgen (maandag 29 november) weer terug gebracht worden.
Ik ben wel zo brutaal geweest om B&O aan te schrijven. Ze hebben terug gemaild dat ze een voorstel wilden doen, maar helaas was dit voor mij nog altijd te prijzig. Ook NAD heb ik aangeschreven, maar hun hebben (nog) niet terug gemaild. Ik ben dus bang dat ik vanaf nu nooit meer tv zal kunnen kijken... en dan kom je eigenlijk bij mijn limiet die ik een paar jaar geleden heb gesteld nl als ik geen tv meer kan kijken dan heb ik mijn grens bereikt en stop ik met het leven... alleen is die grens nu dus wel op een andere manier bereikt dan dat ik eigenlijk bedoelt had. Maar toch geen tv en al dat gezeik met het RIO e.d. maakt toch dat ik veel nadenk over euthanasie cq zelfmoord. Gezien dit alles denk ik dan ook dat als er niets verandert aan de situatie en RIO blijft weigeren dat ik de 34 jaar niet haal.

November 2004 deel 3

Vervolg

 

Sitemap