Terug

Ik zal eens in het kort uitleggen hoe het vorig jaar is gegaan. Ze zijn in juli 2000 begonnen met breken; in week 1 hebben we ze 2 dagen gezien, in de 2e week 1 dag en daarna waren ze een maand dicht ivm vakantie en wij zaten in de troep, na de vakantie zijn ze op dezelfde manier verder gegaan. Boven hebben we 3 weken geen stroom gehad, dus ook geen licht en we hebben 2 maanden geen deurbel gehad, we moesten een briefje bij de deur ophangen dat de mensen op de raam moesten kloppen!!!! We hebben nog het geluk gehad dat het zomer was, want we hebben maanden geen verwarming gehad en het heeft meer dan een half jaar geduurd voordat de verwarming het fatsoenlijk deed en het ook boven en in de gang warm was!!!!!

Vorig jaar heb ik de volgende aanpassingen gekregen:
• Verhoogd toilet met beugels; de wc in de gang was te klein, dus moesten ze daar de wc wegbreken en de wc verplaatsen naar de bijkeuken, zodat ik met rolstoel in de wc-ruimte kan.
• Boven van 2 slaapkamers 1 gemaakt; dit omdat voor rolstoelgebruik de slaapkamer moet voldoen aan 18 m2 en dat haalde ze met 1 slaapkamer net niet. Dus nu heb ik een lekker grote slaapkamer met een 2-zitsbank voor evt. bezoek.
• Intercom met elektrische deurontsluiter boven bij het bed
• Traplift
• Intercom met elektrische deursontsluiter onder bij het bed èn dit is de gemeente dus vergeten en wordt nu gedaan… ongeveer 1 jaar na goedkeuring. Als er nu iemand aan de deur komt en Henk is er niet, dan moet ik of naar de deur lopen om open te doen of naar boven om hem vandaar open te doen en aangezien ik meestentijds niet kan lopen is dat dus een probleem… hoezo niet nadenken van de gemeente!!!!!

De aanpassingen voor dit jaar zijn:
• Fonteintje op de wc onder; dit hadden ze bij zich alleen wel de verkeerde… ze hebben vorig jaar de leidingen gelegd voor een hoekfonteintje en nu kwamen ze aanzetten met een gewoon fonteintje!!
• Beugel op de wc-deur onder; zodat ik de deur kan dichttrekken en niet met open deur mijn behoefte hoef te doen.
• Beugel op de muur in de wc onder; zodat ik betere houvast heb met overstappen van rolstoel naar wc.
• Eenhendel-kranen; omdat ik de gewone kranen niet open krijg en ze me teveel pijn doen aan mijn handen.
• Verhoogd toilet met beugels boven.
• Intercom boven wordt verplaatst zodat ik vanuit bed eraan kan en daar niet voor hoef op te staan, wat trouwens meestal niet lukt… ook al zoiets stoms!!!

En weet je wat helemaal stom is? Dit alles had ik in februari 2000 al aangevraagd, maar de helft waren ze (Argonaut) gewoon vergeten te behandelen. Dus moest ik dat weer opnieuw aanvragen en moest ik ook weer opnieuw gekeurd worden en daarom duurt het allemaal al zo lang en kost het de gemeente extra veel geld. Zelfs de rolstoel voor boven waren ze (de gemeente) vergeten en na diverse keren te bellen, kreeg ik hem uiteindelijk pas dit jaar.

Zo had ik in december 2000 een elektrische rolstoel aangevraagd. Wegens de feestdagen belde ik eind januari omdat ik nog niets gehoord had. Nee tuurlijk niet, de WVG-ambtenaar van toen werkt niet meer voor de WVG en had mijn aanvraag niet behandeld, dus moest ik weer opnieuw aanvragen.

Vervolg

   

 

Sitemap