Terug

Dinsdag 8 oktober heb ik telefonisch contact gehad met dr. Tisscher. Hij belde, omdat hij de uitslag van het genetisch onderzoek binnen had... het blijkt dat het spinnewieleiwit 2D6 niet goed werkt, d.w.z dat mijn lichaam niet goed kan ontgiften. Die 2D6 is nodig om bepaalde chemicaliën af te voeren, deze chemicaliën zitten o.a in kant-en-klare maaltijden en bepaalde medicijnen. Mijn huisarts en ik krijgen dan ook nog een lijst waarop die medicijnen vermeld staan, die mag ik dus niet of anders maar zelden gebruiken.
Ik was wel verbaasd dat er iets uit het onderzoek naar voren is gekomen. Ik vind het niet erg, hoewel er (nog) niets tegen te doen is kan ik er nu wel rekening mee houden en daarbij hebben we nu een puzzelstukje. Wie weet voel ik me straks door dit puzzelstukje beetje bij beetje nog meer opknappen; het kost mijn lichaam dan immers minder energie als ik dat wat mijn lichaam niet kan verwerken weg laat.

Omdat de magnesium kauwtabletjes nog altijd niet echt aanslaan met mijn kouwelijkheid krijg ik een magnesiuminfuus... ik ben benieuwd of dat iets uithaalt. Ik hoop van wel, want ik lig al sinds eind juli in mijn winterpyjama en met de verwarming inmiddels op 24ºC. Ook heb ik mijn nieuwe elektrische deken nu al meer dan een week in mijn bed liggen en op stand 3 staan (ik heb 4 standen). Als het aan mij had gelegen dan had ik al eerder de elektrische deken erin, maar mijn oude was stuk en ik had nog geen nieuwe gekocht. Ik heb er lang over nagedacht om een elektrische deken te kopen, daar ik niet goed tegen elektriciteit en elektrische dingen kan. Ik ben echter blij dat ik het toch gedaan heb, want het is nu tenminste lekker warm in mijn bedje. Om de elektriciteit een beetje te 'verzachten' heb ik de deken tussen 2 grote handdoeken in liggen en zo in mijn bedje liggen, rond half 9 / 9 uur wordt de deken dan aangezet en als we rond 11 uur naar bed gaan wordt de deken met handdoeken en al eruit gehaald. Op die manier heb ik er ook niet zoveel last van dat het dekbed en het hoeslaken statisch wordt. Henk wil mijn bedje wel voorverwarmen, maar als ik er dan in ga liggen is het binnen 5 minuten alweer koud omdat het gewoon uren duurt voordat mijn lichaam zelf het bed kan verwarmen. Dus ja, geef mij maar fijn een elektrische deken... sinds ik die deken weer gebruik merk ik ook dat ik beter slaap.
Gelukkig ben ik nu bijna helemaal van de keelontsteking en grieperig gevoel af, dus heb ik deze week weer fysiotherapie gehad... ook de fysiotherapeute merkte dat ik hierdoor toch wel achteruit ben gegaan. Ik ben gelukkig nog lang niet zo slecht als dat ik in juli was, dus maak je maar geen zorgen... nee, ik voel me eigenlijk best wel goed en het lijkt erop alsof ik toch wel langzaam vooruit ga (heb nu dan even een onderbreking gehad door die keelontsteking/griep).

Gisteren, maandag 11 november, had ik weer een afspraak bij dr. Tisscher.
Ik heb behoorlijke last gehad van geuren (uitlaatgassen onderweg en daar parfum en geuren van de verbouwing), ik heb dan ook de hele tijd met mijn neus in mijn sjaal gezeten. Ik heb me een blits groen maskertje besteld, maar die heb ik nog niet binnen.

Ik heb de uitslag van het morfineonderzoek eindelijk binnen en het blijkt dat mijn lichaam veel te weinig morfine aanmaakt. De uitslag was nl 13,0 terwijl de meeste pijnpatiënten die bij dr. Tisscher komen rond de 20 à 30 zitten. Dr. Tisscher zei dan ook dat ik een junkie moest worden. Hij zei dat ik, gezien mijn laag morfinegehalte, gerust 400mg tramadol per dag mag gebruiken. Toen ik zei dat mijn huisarts het geen goed idee vond om zo veel tramadol te slikken gezien mijn lichaamsgewicht van nog geen 50 kilo zei dr. Tisscher 'dat is makkelijk zeggen voor mensen die niet zo'n pijn hebben en waarvan het morfinegehalte normaal is, maar pijn kost veel energie dus neem jij maar meer tramadol'. Hij vond het dan ook niet zo raar dat ik niet met de tramadol kon minderen. Dit is dus weer een stukje van de puzzel.

Vervolg

 

Sitemap