Terug

De uitslagen van het bloedonderzoek waren allemaal goed, dus ik kon nu de zink en molybdeen terug brengen naar 1 capsule per dag i.p.v. 2. Bij de molybdeen moet ik wel opletten dat mijn gevoeligheid voor geuren/chemicaliën niet verergerd. Verder raadde hij me Calcium/Magnesium/Potassium tabletten aan van Country Life... ik weet helaas niet meer waarom. Tevens raadde hij me aan om kleurentherapie te proberen, omdat dit misschien zou helpen bij mijn overgevoeligheid voor geuren/chemicaliën. Dat ik geen warm eten meer kan verdragen (zie 'Dr. van Montfort - deel 13' - onderaan), kan komen doordat ik de pannen (emaille) niet meer verdraag en/of doordat ik geen eten uit de magnetron meer verdraag. Ik kon het zelf desensibiliseren door met een mes door het eten te roeren en dan met dit mes in een borrelglaasje met water (mijn water, Danone) roeren, dan met datzelfde mes door het volgende glaasje te roeren etc tot je 5 glaasjes hebt. Op deze manier verdun je het steeds meer, dan begin je met het glas waar de grootste verdunning in zit en werk je zo door naar het glas met de minste verdunning. Als na het drinken de reactie weg is, kun je je eten gewoon eten. Omdat ik veel problemen met mijn benen heb, raadde hij me ook nog choline aan. Dr. Tisscher heeft nog meer gezegd, maar dat kan ik me dus niet meer herinneren.
Onderweg naar huis heb ik in de auto liggen slapen en thuis aangekomen ben ik me ook meteen gaan liggen... ik was doodmoe, misselijk, hoofdpijn en ik had veel pijn. Daarbij heb ik vermoedelijk mijn linkerbeen verrekt, toen ik wilde overstappen naar de rolstoel en ik door mijn benen zakte. Maar gelukkig gaat het vandaag weer een beetje, zodat ik mijn site kan updaten.

Nog een leuke gebeurtenis: terwijl ik daar in die stoel hing, kwam er een jochie een kamer uit met zijn vader en toen hij mij zag zei hij "zo hé, die mevrouw is moe zeg".

17/05/2003: Ik heb de laatste maanden behoorlijk last van terugvallen; dan heb ik een aantal weken een terugval, dan gaat het weer ff en momenteel heb ik een zeer zware terugval. Het lopen is weer nihil en ook het zitten kan ik weer vergeten. Daarbovenop heb ik ook nog eens een virusinfectie gekregen wat zich uit in huiduitslag. Het heet Pityriasus Rosea. Op deze site vind je meer info hierover. Het ziet in ieder geval niet echt lekker uit en het duurt meestal 8 weken voor het weer vanzelf verdwijnt. Bij mij zitten de vlekken op mijn buik/borst/rug/nek/benen en armen.
Wegens mijn MCS is er niets qua zalfjes e.d. van de dokter die ik kan verdragen voor tegen de jeuk, maar mijn hulp had nog calendula oertinctuur liggen (van haar zoontje) en die mocht ik uitproberen en als ik er geen reactie op kreeg mocht ik het zelfs opmaken. Dus gisteravond heeft Henk me ingesmeerd met dat spul, nadat ik eerst een beetje op de binnenkant van mijn pols had geprobeerd en er geen reactie op had gekregen. Het helpt gelukkig wel wat tegen de jeuk en het brandende gevoel, dus gelukkig heb ik nu toch iets om te smeren.
Hier een foto van mijn uitslag:
Foto waarop mijn huiduitslag te zien is

Verder merk ik dat de magnesium/calcium/potassium-tabletten mij helpen met mijn MCS, ik merk dat ik minder heftig reageer op chemicaliën sinds ik dit neem. En ook de choline&inositol werkt positief bij mij, dit merk ik doordat mijn benen zich beter aanvoelen (minder zwaar en pijnlijk) en het staan en lopen mij iets beter afgaan... behalve nu dan met die zware terugval. Met die choline&inositol is het net alsof de signalen beter worden doorgegeven aan mijn benen en dat mijn benen nu dus beter snappen wat ze moeten doen.

Volgende

 

Sitemap