Terug

14/01/2004: Maandag heb ik dr. Tisscher maar weer gebeld voor die morfine. Blijkbaar was hij het vergeten, want hij gaat nu contact opnemen met mijn huisarts. Als ik het goed begrepen heb, dan is het de bedoeling dat ik morfinepleisters krijg. Ik hoop dat het nu eindelijk snel geregeld gaat worden, ook omdat ik bijna door de tramadol heen ben en anders dus weer moet bestellen.
Sinds ongeveer vlak voor kerst krijg ik nu trouw iedere 5 dagen een B12-prik, soms een dagje later omdat we het vergeten zijn. Ik weet niet of het mogelijk is, maar het lijkt wel alsof ik de B12 gewend ben geraakt en het lijkt wel alsof de B12 nu al na slechts enkele dagen is uitgewerkt. Nu is bij mij eigenlijk wel alles mogelijk, maar ik heb hier nog niet eerder van gehoord.

20/01/2004: Inmiddels heeft mijn huisarts contact gehad met dr. Tisscher, maar mijn huisarts staat niet achter het idee om morfine te proberen. Om die reden stuurt dr. Tisscher me een receptje op voor morfine, zodat ik het toch kan proberen. Volgens dr. Tisscher kan het zijn dat ik geen last heb van bijwerkingen en dat de morfine goed aanslaat. Het kan echter ook zijn, dat ik er verkeerd op reageer. In dat laatste geval wil hij een ander medicijn proberen wat juist het tegenovergestelde werkt van morfine. Morfine zorgt ervoor dat je meer morfine in je lijf krijgt, dat andere spul haalt juist de morfine uit je lijf. Hoe of wat weet ik niet precies, maar werkt die morfine niet dan proberen we dus nog wat anders.
Ik weet dat morfine een zwaar middel is, maar toch wil ik het graag proberen... ik heb tenslotte al zoveel medicijnen geprobeerd dus dan kan dit er ook nog wel bij. Wel staat voor mezelf al vast dat mocht ik teveel last hebben van de bijwerkingen dat ik er dan mee stop en weer gewoon verder ga met tramadol.
Afhankelijk van hoeveel ik te vertellen heb over mijn experiment met morfine, is dat hier op dit stuk te lezen en anders open ik het hoofdstuk 'pijnstilling' weer opnieuw. (Noot d.d. juli 2004: Het is een nieuw hoofdstuk geworden, zie 'Pijnstilling - Morfine 1'.)

Mijn huisarts heeft contact gehad met het lab van mijn ziekenhuis en die testen wat dr. Tisscher voorstelde blijken maar zelden gedaan te worden en dan nog alleen maar bij kinderen met en bepaalde stofwisselingsziekte. Deze testen blijken ook erg duur te zijn. Toen mijn huisarts zei dat het voor een ME-patiënte was, weigerde diegene van het lab meteen om het onderzoek te doen. Dat was alternatief en bij ME-patiënten werd toch nooit wat gevonden en die testen waren veel te duur, terwijl ze wel door het ziekenhuis betaald worden etc. Kortom van die kant hoeven we dus geen hulp te verwachten. Dus moeten we maar weer contact opnemen met dr. Tisscher om dit te vertellen en kijken hoe we het gaan oplossen. Af en toe word ik echt niet goed van al dat geregel, tegenwerking en overal maar achteraan moeten rennen.

30/07/2004: Ik ben vergeten het hier te vermelden, maar dr.Tisscher was behoorlijk kwaad op die man van het lab en op mijn huisarts voor het zeggen van dergelijke stomme dingen. Helaas weet hij ook niet hoe dit op te lossen, daar ik ook niet naar het/zijn ziekenhuis kan komen om te laten bloedprikken en dus is er eigenlijk niets aan gedaan.

Volgende

 

Sitemap