Terug

Woensdag 5 september, 2e week afbouwschema:
1 week lang 3 tramadols om 08.00 - 16.00 en 24.00 uur en tevens om 08.00 uur neurontin 100 mg.

Direct die woensdag had ik al meer pijn, de dag daarop nog meer. Vrijdag 7 september heb ik uiteindelijk mijn huisarts gebeld dat ik dit niet vol kon houden (ik heb gewacht met bellen, omdat neurontin misschien even de tijd nodig heeft om te gaan werken - spiegel opbouwen). De neurontin mocht niet te snel verhoogd worden. Hier dacht ik ook niet aan, want ik weet nog niet eens of die neurontin überhaupt helpt. Dus stelde ik voor om de tramadol terug naar 4 te brengen. Dit was goed, echter de huisarts vermoed dat dit niet zal helpen, omdat door de neurontin de pijn in het begin erger kan worden. Dus ben ik vrijdag nog overgestapt op 4 tramadols en ik heb ook maar direct de tijden om in te nemen aangepast. Dit heb ik niet met de huisarts overlegd, maar ik denk dat dit niets uitmaakt het gaat tenslotte om een vast tijdschema. Vanaf nu neem ik om 11.00 - 17.00 - 05.00 en 11.00 uur tramadol in en om 11.00 uur neurontin. Ik heb voor de begintijd 11.00 uur genomen, omdat ik dan de meeste kans heb dat ik wakker ben. Ik word altijd tussen 10.00 en 13.00 uur wakker, maar ik kan niet op een nog later tijdstip beginnen met innemen, omdat ik van 17.00 tot 20.00 uur ga rusten/slapen.
Het is nu zaterdag dat ik dit typ en ik moet zeggen dat de pijn toch wel iets beter te verdragen is nu. Door de 4 tramadols helpt afleiding gelukkig weer wat tegen de pijn en dat deed het afgelopen dagen echt niet.
Oja, van de neurontin heb ik de volgende bijwerkingen: hoofdpijn, koortsgevoel en spiertrekkingen; hier heb ik toch al altijd last van maar nu meer, het kan natuurlijk ook toeval zijn. Wat wel een nieuw iets is is nl dat ik het gevoel heb dat mijn benen ijskoud zijn en ze daardoor gevoelloos zijn, echter als ik ze aanraak voelen ze toch warm aan behalve de knieën, die zijn inderdaad koud. Gevoelloosheid heb ik ook geregeld, echter nog nooit het gevoel van ijskoude.
Terugkijkend moet ik toch zeggen dat ik door die 4 tramadols minder pijn heb gehad, dan met 3 tramadols. De bijwerkingen, als het überhaupt bijwerkingen zijn, heb ik nog steeds.

Woensdag 12 september, 3e week afbouwschema:
1 week lang 3 tramadols om 11.00 - 19.00 en -3.00 uur (dit zou dus eigenlijk vorige week al zijn) en neurontin om 11.00 en 23.00 uur.

Het is nu zondag 16 september en ik kan moeilijk zeggen hoe het me afgaat met dit schema, omdat afgelopen woensdag (de eerste dag van de 3e week afbouwschema) om half 8 's morgens werklui op de stoep stond (zie 'Ellende met WVG-aanpassingen - deel 8'). Die tijd is voor mij veel te vroeg en dat heb ik ook gemerkt en ik merk het nu nog. Woensdag en donderdag ben ik volledig ingestort: bewustzijnsdaling tot bijna coma, algehele verlamming waardoor ik dus niet meer kon praten/bewegen of wat dan ook, beide keren heeft het 4,5 uur geduurd voor ik weer enigszins op de wereld was. Vrijdag ben ik ook ingestort, deze keer gelukkig zonder de verlamming hoewel ik geen tot weinig controle had over mijn spieren, ook deze keer duurde het 4,5 uur. Sinds zaterdag ben ik niet meer ingestort, maar natuurlijk hartstikke moe en veel pijn. Vanwege dit alles kan ik niet zeggen of die verergering van de pijn van de afgelopen dagen is (na een dergelijke instorting heb ik altijd meer pijn) of omdat ik 1 tramadol minder slik, waarschijnlijk is het van beide. Tot nu toe kan ik echter de pijn nog enigszins verdragen, dus heb ik mijn huisarts niet gebeld hierover. Er is ook een voordeel van die algehele verlamming, nl geen pijn voelen gedurende 4,5 uur. Sowieso is alles tijdens zo'n soort 'coma' heel ver weg, je maakt niet echt alles mee, vandaar ook dat ik spreek over 'weer op de wereld zijn'.
Sinds ik 2x per dag neurontin inneem zijn de spiertrekkingen verergerd, maar ook dit kan van de instortingen komen. Verder heb ik nog steeds last van hoofdpijn en koortsgevoel, ik weet niet of dit een bijwerking is van de neurontin of dat het toeval is, het zijn tenslotte mijn normale dagelijkse 'lasten'. De ijskoude heb ik nog steeds, ik vermoed dat dit een bijwerking is van neurontin.
Nog ff een leuke anekdote: maandagnacht om 03.00 uur ging de wekker af om de tramadol in te nemen. 's Morgens had ik ontzettende pijn en ik snapte er niets van, totdat bleek dat ik om 03.00 NIET de tramadol had ingenomen... ik had alleen de wekker uitgezet en sliep verder. Het heeft een paar dagen geduurd voor ik met de pijn weer op het nivo zat als daarvoor.

Vervolg

 

Sitemap