Terug

Woensdag 3 oktober, 6e week afbouwschema:
Om 15.30 uur kwam Henk met de telefoon naar boven en maakte mij wakker, want de dokter had teruggebeld na een telefoontje van Henk. Ik vertelde de dokter van die verlammingen en hij dacht hetzelfde als ik nl dat het van de moeheid zal zijn. Enfin, de tramadol wordt deze week afgebouwd van 2 naar 3 en de neurontin wordt 4 ipv 3. Ik neem nu dus om 11.00 en 23.00 uur de tramadol en om 11.00 - 19.00 en 03.00 uur neurontin, om 03.00 uur neem ik 2 neurontin ipv 1.

Het is nu zaterdag dat ik dit typ en het is wel uit te houden; van de neurontin heb ik geen last, wel heb ik pijn en door het steeds meer afvallen natuurlijk steeds meer pijn op de drukplekken. Een poosje geleden lag ik nog heerlijk op mijn luchtmatras, dit komt doordat ik niet veel vet meer rond mijn botten heb, ik weeg nl nog maar 44,5 kilo!!... tenminste dat was vorige week zaterdag, wat het nu is weet ik eigenlijk niet.

Daar ik te slecht ben geweest en eind oktober mijn laptop een paar weken kwijt ben geweest (hij moest weer terug naar de fabriek!) heb ik het natuurlijk niet allemaal precies bij kunnen houden. Wat ik vanaf nu schrijf is dan ook wat ik in mijn agenda heb geschreven en me nog herinner.

Woensdag 10 oktober, 7e week afbouwschema:
We gaan met de tramadol terug naar 1 per dag en met de neurontin omhoog naar 3x per dag 200 mg.

Die dag, 10 oktober, begint mijn 'record ogen niet open kunnen krijgen'. Ik heb nl 40 uur aan 1 stuk mijn ogen niet open kunnen krijgen, terwijl ik tussendoor toch wakker was. Ik was wel niet lang wakker tussendoor, hooguit 30 minuten en dan was ik weer te moe om wakker te blijven. In deze periode, die 40 uur, heb ik ook niet kunnen praten en was ik nauwelijks 'aanwezig' en ik kon ook maar moeilijk bewegen. In principe heb ik dus een bewustzijnsdaling gehad die 40 uur duurde!! Toen ik na 40 uur uiteindelijk mijn ogen weer open kreeg, kon ik ze 1 uur open houden en daarna waren ze weer dicht voor 8 uur. Na die 8 uur was het echter weer normaal.
De eerste dagen was het erg moeilijk om maar 1 tramadol in te nemen, ik had erg veel pijn, gelukkig ging het daarna weer. 

Donderdag 18 oktober nam ik mijn allerlaatste tramadol in.
Ik hield het echter niet uit zonder tramadol. Zaterdag 20 oktober heeft Henk mij toch een tramadol gegeven, hij kon het niet meer aanzien. Ik had hallucinaties van de pijn en deed mezelf pijn door bv mijn benen proberen af te knellen. Als ik aan een mes had gekund dan had ik het liefst mijn benen afgesneden. De volgende dag weer geprobeerd zonder tramadol, het was echter weer hetzelfde liedje.

Woensdag 24 oktober moest ik de neurontin verhogen naar 3x per dag 300 mg en toch proberen geen tramadol in te nemen. Ook dit is me niet gelukt. Uiteindelijk zei de huisarts op 1 november dat ik die ene tramadol dan maar een tijdje moest blijven innemen samen met 3x per dag 300 mg neurontin.

Op maandag 3 december wordt het schema aangepast: 1 tramadol blijft (gelukkig!!) en de neurontin wordt verhoogd naar 3x per dag 400 mg. Dit eigenlijk om te kijken of ik verschil merk met de afgelopen weken.

Vandaag vrijdag, 14 december, wordt er beslist om nog een paar weken bovenstaand schema aan te houden. Als de komende weken de pijn niet minder wordt, dan gaan we de neurontin weer afbouwen. Wordt de pijn dan meer, dan weten we dat de neurontin toch iets doet. Blijft de pijn hetzelfde, dan weten we zeker dat de neurontin niets doet. 

Ik ben qua gewicht weer wat aangekomen, ik weeg nu 46,8 kilo. Helaas heb ik daarvoor iets meer gewogen en ben ik dus de afgelopen weken weer iets afgevallen. Het is niet zeker te zeggen hoeveel ik ben aangekomen, daar onze weegschaal stuk is gegaan en we een nieuwe hebben moeten kopen; op die nieuwe weegschaal weeg ik dus nu 46,8 kilo. De laatste keer dat ik me op de oude weegschaal heb gewogen, woog ik 44,5 kilo.

 

Sitemap