Terug

Woensdag 23 januari ben ik begonnen met tegretol 2x 100mg, dit is een anti-epileptici wat ook bij zenuwpijn moet helpen. Omdat ik ook al rivotril slik, dit is ook een anti-epileptici en beide kunnen elkaars werking opheffen, moet ik tegelijkertijd de rivotril afbouwen. Ik gebruik nu dan dus tegretol 2x 100mg, tramadol 2-3x 50 mg en diclofenac 3x 50mg.

Maandag 28 januari moet ik dan weer contact opnemen met de huisarts, dan wordt gekeken of het eventueel verhoogd dient te worden. Direct na het innemen van de tegretol kreeg ik hevige buikkrampen wat een poos aanhield. Toen ik de volgende ochtend weer tegretol innam kreeg ik weer hevige buikkrampen. Ongeveer 5 uur later bleek ik een bloeding gekregen te hebben, dit verklaart dus die buikkrampen. In de bijsluiter staat ook dat je ondanks pilgebruik (die ik dus gebruik om mijn menstruatie maar 1x per 5 maanden te krijgen; ik ben te ziek om dit lichamelijk iedere maand aan te kunnen) een bloeding kunt krijgen... nou dat geluk heb ik dus. Ik heb dan nu ook maar direct de stopweek ingelast. Vrijdagochtend heb ik een kleine epileptische aanval gehad, dit komt waarschijnlijk door het afbouwen van de rivotril.

Gisteren, maandag 28 januari, heeft de huisarts teruggebeld om de werking van tegretol te bespreken. Ik heb me het hele weekend hartstikke beroerd gevoeld; hevige buikpijn cq krampen, misselijk, keelpijn, vieze smaak in de mond, hoofdpijn, nat van het zweet en dan weer rillen van de kou, tintelingen in armen en benen, wazig zien, trillen, zo goed als niets slapen, opgeblazen gevoel waarschijnlijk door het nauwelijks meer plassen, blaasjes in de mond zonder iets verkeerds gegeten te hebben, onregelmatige hartslag en ondanks dit alles was ik overmatig vrolijk. Maandagmorgen heb ik de bijsluiter doorgespit en daaruit bleek dus dat je bij 1 van bovenstaande symptomen direct je huisarts moest contacteren... toen ik dit las heb ik dubbel gelegen van de lach!!! Dus toen ik de huisarts aan de telefoon had, vertelde ik hem van deze klachten en toen hebben we besloten om direct te stoppen met de tegretol. Ik heb dus 's avonds geen tegretol ingenomen en nu, dinsdagmorgen, voel ik me al stukken beter... alle bovenstaande symptomen zijn enorm verminderd. De afgelopen nacht heb ik me wel nog vreselijk beroerd gevoeld en ik heb me te pleuris gepiest, het opgeblazen gevoel is nu dan ook weg. Nu moet ik kijken hoe ik me vanavond voel om vanavond eventueel te starten met 50 mg tegretol, anders morgenvroeg. Ik denk toch dat ik morgenvroeg pas weer start in de hoop dat ik dan vanavond wat slaap. Na de afgelopen dagen ben ik uiteraard wel een beetje huiverig om weer tegretol te gaan slikken, maar misschien/hopelijk gaat het met 50 mg beter en dan hopelijk, met langzaam opvoeren, wordt de zenuwpijn dan ook minder... het is tenslotte ook mijn laatste redmiddel en ik heb er ondertussen zo'n beetje alles voorover.

Onderstaand stukje heb ik geschreven toen de huisarts dacht dat er niets meer uit te proberen viel tot dus woensdag 23 januari bleek dat ik tegretol nog niet geprobeerd had. Ik meen zelfs dat ik onderstaande afgelopen dinsdag 22 of woensdag 23 januari heb geschreven... en dan te bedenken dat ik vanaf de donderdag erop overdreven vrolijk was, door de tegretol dus.

De pijn is ondanks de tramadol niet te harden, waardoor ik depressief aan het worden ben en het vaak niet meer zie zitten om met die pijn zo verder te moeten leven. De pijn die ik heb, noemen ze zenuwpijn. Deze zenuwpijn heb ik in mijn benen (meestal rechts, vaak (ook) links). Op morfine na heb ik nu alle mogelijke medicijnen geprobeerd, die effect zouden kunnen hebben op de pijn (van gewone pijnstillers tot zelfs anti-psychose medicijnen), maar niets helpt. Diclofenac en tramadol helpen wel iets, maar niet afdoende. Door de hevige pijn heb ik veel last van bewustzijnsdalingen, het gevoel dat ik wegval en het gevoel dat ik gek word. Ik weet me geen raad meer met de pijn en morfine wil de huisarts absoluut niet voorschrijven.
De huisarts denkt dat als ik me wat beter ga voelen, dat de pijn dan ook minder wordt. Dit kan misschien wel zo zijn, maar wanneer ga ik me wat beter voelen? Ik voel me nu alleen maar steeds slechter, waarschijnlijk ook door de hevige pijn en het weinig eten. Pijn is tenslotte vermoeiend en met weinig eten heb je ook weinig/niets bij te zetten.
Borduren kan ik al lang niet meer wegens de pijn. TV kijken en computeren is, behalve voor me uit staren, het enigste wat ik nog `kan` doen. Tijdens het TV kijken snap ik niets van wat ik zie, dus ik kijk alleen maar plaatjes. Het computeren is eigenlijk te pijnlijk (dus ook deze site bijhouden), maar wat moet ik anders????!!!!!!

Aangezien ik de tramadol niet meer aan het afbouwen ben en er niets meer uit te proberen valt, is dit hoofdstuk dan ook ten einde.

Daar ik nog de tegretol uitprobeer, kun je hier dus voorlopig nog wel lezen hoe het lukt om de pijn te verminderen.

 

Sitemap