Terug

Vandaag, woensdag 13 februari, is de huisarts geweest en hebben we het oa over tegretol gehad. Er wordt besloten om deze week en evt. begin volgende week nog tegretol te nemen. Zijn de bijwerkingen dan nog niet weg dan stoppen we ermee, want dan zijn het geen beginbijwerkingen meer maar blijvende bijwerkingen.

Ik heb in 1998 of 1999 cannabis-thee geprobeerd, de huisarts was hiervan op de hoogte, maar mijn hele lichaam - ook inwendig - verkrampte helemaal ipv juist te ontspannen. Dat was toen eventjes paniek hier, want het leek wel alsof ik erin zou blijven. Ik heb het daarna nooit meer geprobeerd, maar ik ben er nu weer over aan het denken. Ik heb er met mijn huisarts over gehad en hij gaat uitzoeken hoe en wat mbt medicinale cannabis. De vorige keer heeft Henk cannabis voor mij gekocht via een vriend, misschien heeft het wel daar aan gelegen... dat het geen medicinale cannabis was. Medicinale cannabis wordt nl anders gekweekt, er wordt voor gezorgd dat er geen onzuiverheden inzitten wat je bij gewone cannabis wel hebt. Dus wie weet lig ik hier straks helemaal stoned mijn site bij te houden. Nee dat is een grapje, van medicinaal cannabis-gebruik word je juist niet stoned omdat je maar weinig gebruikt. Zogauw de huisarts meer weet, neemt hij contact met me op en komt dit uiteraard weer hier te staan...

Ik heb zondagmorgen, 17 februari, de laatste tegretol ingenomen. Mijn klachten werden met de dag erger en dus at ik ook wegens hevige buikpijn en misselijkheid steeds minder, ik heb dan ook besloten om te stoppen.
Het is nu maandag en ik merk dat ik al wat makkelijker kan eten. Ik vertel tegen de huisarts, als hij belt, dat ik gestopt ben met tegretol. Hij zegt dat gezien de klachten zelfs erger werden het geen bijwerkingen van voorbijgaande aard meer waren en dus was hij het met me eens dat ik gestopt ben. Hij had de apotheek inmiddels opgebeld en navraag gedaan ivm cannabis, toevallig was er afgelopen weekend hier nieuws over in de kranten e.d. Cannabis is dan ook nog niet op recept te krijgen, dus ga ik op internet even kijken hoe het bedrijf heet dat medicinale cannabis levert en dan bestel ik het maar rechtstreeks bij het bedrijf. Ik bestel voor 1 keer, daar ik eerst wil kijken hoe ik er op reageer. De huisarts vindt het overigens prima dat ik het op deze manier ga oplossen. Hij hoopt trouwens dat ik het qua pijn volhou met 3 tramadol, want meer mag ik echt niet slikken. Ten eerste omdat ik niet veel meer weeg en ik bij meer tramadol dus mezelf ga vergiftigen, maar ook omdat meer tramadol geen effect heeft op de pijn; jij krijgt niet minder pijn van nog meer tramadol volgens hem. Ik heb met de huisarts afgesproken dat ik eerst de cannabis uitprobeer en als dit niet helpt tegen de spierspanningen en spasmen ga ik weer met rivotril beginnen.
Hoe het met de cannabis gaat, kun je hier straks lezen als ik het heb uitgeprobeerd...

Het is nu 21 februari en ik moet zeggen dat ik me beter voel sinds ik gestopt ben met tegretol. Het eten lukt weer wat beter en alle bijwerkingen zijn weer terug op het nivo van voor de tegretol. Alleen het slapen wil nog niet echt lukken, maar misschien komt dat nog. Qua pijn merk ik geen verschil tussen wel of niet tegretol, maar daar was de dosis dan ook te laag voor. Gelukkig heb ik de 20ste niet naar Maastricht hoeven gaan, omdat het telefonisch geregeld kon worden (zie 'Dr. van Montfort - deel 2' - onderaan). Dit scheelt weer een hoop energie.

Ik ben gistermorgen, donderdag 27 februari, wakker geworden met het bekende gevoel in mijn spieren. Het gevoel wat ik altijd heb als ik een soort epileptische aanval heb gehad. Nu vraag ik me dus af of ik weer in mijn slaap zo'n aanval heb gehad, als ik het gevoel moet geloven wel. Tja, wat is dat gevoel? Dit is moeilijk uit te leggen; ik heb een vermoeide, zware pijn in al mijn ledematen en heel mijn lijf en ben doodmoe. Ja, ik weet het, dat klinkt zo gewoon als iedere dag maar toch is het anders. Sorry, ik kan het niet anders uitleggen.
Het slapen gaat nu weer iets beter, hoewel het nog niet helemaal is zoals het was, maar het gaat de goede kant op. Ook ben ik langzaam wat bij aan het komen van mijn onderneming op 16 januari jl. (zie 'Dr. van Montfort').
Het eten gaat nog steeds heel slecht, zoniet slechter. Ik heb sinds een paar weken pijn aan mijn slokdarm, maag en darmen als ik iets heb gegeten. Terwijl ik eet krijg ik een beklemmend gevoel in mijn slokdarm, alsof het eten niet goed omlaag wil glijden. Dit kan zo erg zijn dat ik zelfs helemaal buiten adem raak van het eten. Het maakt geen verschil of ik bv pudding eet of een stuk vlees, bij beide heb ik er last van. Dit zorgt er uiteraard weer voor dat ik niet veel zin heb in eten. Zou dit dan toch van de tramadol komen?
Over medicinale cannabis kan ik nog niets vertellen, daar ik het nog niet in huis heb. Hopelijk kan ik je hier de volgende keer meer over vertellen.

 

Sitemap