Terug

Voor het eerst sinds 22 december 2001 (zie 'Interview - Limburgs Dagblad') heb ik afgelopen zondag 17 maart weer eens echt bezoek ontvangen; 'opa' is op bezoek geweest. Omdat hij graag mijn ouders wou leren kennen zijn mijn ouders ook die dag gekomen. Ik was eigenlijk te slecht om bezoek te ontvangen, maar die afspraak stond al zolang vast dat ik het maar door heb laten gaan. Mijn ouders en 'opa' merkten al dat het niet goed met me ging. Hun hebben samen zoveel mogelijk gepraat, zodat ik maar minimaal hoefde te praten. Toch kreeg ik nog geen uur na hun binnenkomst een epileptische aanval die deze keer gepaard ging met ademhalingsproblemen. Ik kan dan geen adem halen en ben dus eigenlijk aan het stikken op dat moment, uiteraard haalt mijn lichaam op een gegeven moment toch wel adem anders was ik hier niet meer. Dit gebeurt een aantal keren achter elkaar, ik weet dat ik adem moet halen maar het lukt me niet, mijn lichaam weigert dan naar me te luisteren. Ik heb dit geregeld, maar ik vind het nog altijd heel beangstigend... van alle symptomen vind ik dit de ergste.
Mijn 'opa' is hier vreselijk van geschrokken, helemaal toen ik aan het stikken was en hij is toen snel naar huis gegaan. Ik neem hem dit helemaal niet kwalijk, ook wij (ik, Henk en mijn ouders) waren tenslotte geschrokken toen het mij de eerste keer overkwam, maar hij voelt zich schuldig dat hij is weggegaan.
Henk en mijn ouders bleven er rustig onder, zij hadden dit tenslotte al vaker meegemaakt en weten dat ze niets anders kunnen doen dan wachten tot de aanval voorbij is en ik weer een beetje bijkom.
Het heeft echter 1 voordeel gehad; 'opa' snapt mijn ziekte nu beter. Ik vind het alleen jammer dat het op zo'n manier heeft moeten gaan. De goede man is zich echt vreselijk geschrokken en heeft zich dagen niet lekker gevoeld. (Wie mijn 'opa' is, kun je lezen bij 'Boottocht met Het Rode Kruis - dag 5' - onderaan.)

Ik ben donderdag 21 maart begonnen met de medicinale cannabis-thee. Als ik de thee met kleine slokjes drink en er lang (1-1,5 uur) over doe dan gaat het. De eerste keer heb ik 100 ml gedronken; ik kreeg onmiddellijk na 2 kleine slokjes hoofdpijn boven mijn ogen, werd misselijker en ik zag raar alsof alles verder weg was. Ik heb toch de thee opgedronken. Die eerste nacht heb ik goed geslapen, helaas was dit toeval want daarna heb ik weer bijna niets geslapen. De volgende dag dronk ik 150 ml, ik kreeg weer dezelfde klachten maar nu minder erg. Sinds zaterdag 23 maart drink ik 200 ml thee voor het slapen gaan. Ik heb wel nog dezelfde klachten, maar veel minder, ik vermoed dan ook dat het bijwerkingen zijn. De normale start-dosering is 200 ml per dag.
Ik kan 1 positief ding noemen sinds ik medicinale cannabis-thee drink... ik heb meer honger en eet dus ook meer en beter. Ik vind het jammer dat ik me niet kan wegen, want nu kan ik niet bijhouden hoeveel ik aankom. Het kan 6 weken of zelfs langer duren voordat je verder iets merkt van de medicinale cannabis, dus ik kan nog niets melden wat het doet qua pijnstilling, hier gebruik ik het tenslotte voor. Ik ben wel blij dat ik dankzij domperidon en de cannabis weer wat eet. Het is wel jammer dat ik gelijktijdig met het drinken van cannabis-thee ook een dieet ben gaan volgen. Het is nu nl moeilijker te zeggen waar ik straks (hopelijk) van ben opgeknapt. Het dieet wat ik volg is dat weglaten waar ik allergisch voor ben en een rotatiedieet van minimaal 4 dagen. Bij 'Dr. van Montfort - deel 3 en deel 4' kun je hier meer over lezen.

Ik heb trouwens besloten om niet verder te gaan met de splint, ook al kan een ambulance geregeld worden. Ik heb al die ellende niet daarvoor over, misschien later een keer als ik hopelijk iets ben opgeknapt.

Ik ben nu iets meer dan 3 weken met de medicinale cannabis bezig, het is nu zaterdag 13 april, en qua pijnstilling merk ik nog niets. De klachten, die ik hierboven heb beschreven, zijn allemaal weg dus dit zullen wellicht bijwerkingen zijn geweest. Dankzij de domperidon en de medicinale cannabis eet ik nu weer bijna normaal, wel kleine porties omdat ik het anders niet opkrijg.
Ik eet nu als ik op ben 1 sneetje brood (zonder gist en lactose), rond 17.00 uur vlees met groente (geen rijst of iets dergelijks, omdat ik het dan helemaal niet op krijg), 's avonds nog een toetje en evt. nog iets lekkers. Dit alles uiteraard streng volgens het dieet. Dit is dus een hele vooruitgang als je bedenkt dat ik daarvoor minimaal 1 jaar geleefd heb op 4 á 5 hapjes vlees met groente!

Ik ben gisteren, 25 april, mijn medicinale cannabis-thee vergeten en ik denk dat ik dat wel gemerkt heb...
Ik had veel meer en heviger spierspasmen, dit hoeft hier niet van te zijn want ik heb hier wel vaker een dagje meer last van maar ik vind het wel heel toevallig. Ook heb ik lang wakker gelegen voor ik in slaap viel. Het viel me toen pas op dat ik hier eigenlijk al een aantal weken geen last meer van had. Sinds een aantal weken is het zelfs zo dat als ik even naar een gesproken boek heb geluisterd dat ik dan daarna vrijwel onmiddellijk in slaap val en redelijk goed doorslaap... wat een genot is dat!!!
Gezien bovenstaande vermoed ik dus dat de medicinale cannabis een positief effect heeft op mijn slapen en spierspasmen! Uiteraard ook op mijn eten, want sindsdien eet ik veel beter... ik eet nog niet de normale hoeveelheid, maar het gaat de goede kant op. Helaas heeft het wel nog geen effect op mijn zenuwpijnen (neuralgische pijnen), maar ik heb van de stichting PMM gehoord dat het 6 tot 8 weken kan duren voordat het werkt. Ik kreeg het advies om anders een klontje boter of scheutje olie tijdens het koken van de thee erbij te doen, dit versterkt nl het effect van de marihuana.

 

Sitemap