Terug

Ik ben op donderdag 21 maart begonnen met medicinale cannabis-thee, dus ik ben nu ongeveer 5 weken bezig met 200ml voor het slapen gaan. Het drinken van de thee gaat me steeds beter af; ik hoef het niet meer met kleine slokjes te drinken, krijg er geen hoofdpijn meer van, word er niet meer misselijk van en krijg geen raar beeld meer voor de ogen. Gezien dit alles gaat het dus goed met de medicinale cannabis en blijf ik het dus nog proberen. We gaan het nu eerst de volgende keer eens klaarmaken met een scheutje olie erbij en dan zien we wel weer verder.

Het is nu zaterdag 18 mei en ik heb een probleempje; ik heb nl nog medicinale cannabis voor vanavond en morgen.... daarna is het op. We hebben afgelopen maandag wel besteld, maar we hebben dit nog niet ontvangen. Normaal heb je het de volgende dag of de dag daarna al in huis, maar nu dus niet. Hoe dat komt weten we niet...?!
Ik wilde eigenlijk de dosis gaan verdubbelen, van 200ml naar 2x200ml, maar dat zal ik nu maar ff uitstellen tot ik de nieuwe marihuana in huis heb anders is het nog sneller op. Gelukkig ben ik via een vriendin aan de tip gekomen om de hoeveelheid water te verdubbelen; de olie of klontje boter versterkt nl de werking en als je dan meer water erbij doet is de werking weer ongeveer normaal, maar je hebt wel meer waar je dus langer mee doet. We hopen het op die manier te kunnen rekken tot dinsdag/woensdag.

Het gaat met mij sinds donderdag eigenlijk best goed, wie weet slaat het dieet en de EPD-behandeling (zie 'Dr. van Montfort') eindelijk aan en het lekkere weer zal ook wel meehelpen. Ik hoop dat deze trend zich door zet.
Afgelopen woensdag had ik een hele slechte dag... eigenlijk een beetje eigen schuld - dikke bult. Ik sta normaal meestal op rond 13.00 uur, maar die dag was ik om 12.15 uur al op want ik moest poepen. Henk was blijkbaar weg, hij heeft natuurlijk gedacht 'ze slaapt nog, dus ga maar snel nog ff een paar boodschappen doen'... pech voor mij dus. De po-stoel stond onder, de pampers lagen niet binnen handbereik en ik zag het niet zitten om in bed te poepen, dus laat ik me uit bed vallen en schuif op mijn kont naar de wc. Aangezien ik totaal geen kracht in mijn benen heb gaat het dus als volgt: ik zit met mijn rug naar de wc toe en duw me met mijn armen naar achteren, het is ongeveer 4 à 5 meter. Bij de wc aangekomen tril ik inmiddels hevig over mijn hele lijf, voel me lekker beroerd en ben buiten adem van de inspanning, maar ik moet nog op het toilet zelf zien te komen. Met uiterste krachtsinspanning van mijn armen lukt het me uiteindelijk om op het toilet te komen en doe ik mijn behoefte. En dan gaat de telefoon... gelukkig was ik zo slim geweest om hem mee te nemen - is wel zo gemakkelijk met een draagbare. Het was mijn moeder en ze vroeg zich af waarom ik zo slecht klonk en zo hijgde, dus legde ik uit dat Henk niet thuis was maar dat ik echt heel erg naar de wc moest en er dus maar naar toe ben geschoven. Mijn moeder kwaad dat ik Henk niet had opgebeld dat hij moest komen of mijn pgb-hulp had gebeld. Tja, na al die jaren vind ik het nog altijd heel moeilijk om om hulp te vragen en anderen lastig te vallen. Mam hangt de telefoon weer op en belt Henk op dat hij als de donder naar huis moet gaan.
Ondertussen ben ik klaar maar zo moe dat ik niet meer weet hoe ik in hemelsnaam moet zitten of van die wc af moet komen... gelukkig heb ik beugels, waar ik dus lekker aan hang. Henk haast zich naar huis, rent vloekend naar boven 'waarom ik hem in hemelsnaam niet gebeld heb en waarom ik dit nou weer gedaan heb' en helpt me van het toilet af. Tussen mijn vertrek vanuit bed naar de wc en de aankomst van Henk hebben ongeveer 15-20 minuten gezeten. Omdat ik nu toch in de rolstoel zat heb ik Henk me maar op de traplift laten zetten, zodat ik naar onder in bed kon gaan liggen. Ik lig nog maar amper in bed of ik voel een epileptische aanval opkomen. Henk geeft me snel een rivotril, maar de aanval zet toch door... wel minder hevig gelukkig. Toch heeft die aanval er voor gezorgd dat ik van 12.50 uur tot 22.00 uur niets heb kunnen eten en niet heb kunnen praten wegens verlamming... zie ook deze lieve foto.
Het was me dus wel weer een dagje... en tegen alle verwachting in voelde ik me de volgende dag, gezien die stunt, vrij goed! En tot op heden voel ik me nog altijd beter dan dat ik me de laatste maanden heb gevoeld, het gaat vandaag wel weer minder, maar nog altijd beter! Wie weet...

Ik heb vandaag (22 mei) gelukkig de medicinale marihuana ontvangen en dat is maar goed ook, want anders zat ik nu zonder. Het blijkt dat de post het pakketje is kwijt geraakt en dus heeft de st. PMM nieuwe opgestuurd. Waarschijnlijk heeft iemand van de PTT doorgehad dat er marihuana inzat en is hij nu aan het proberen om high te worden.
Aangezien ik nu weer voldoende marihuana heb, begin ik vandaag met 2x 200ml cannabis-thee. Dus als ik op sta 200ml en voor het slapen gaan 200ml. Ik hoop dat dit enig effect zal hebben op de pijn, zoniet dan stop ik er een poosje mee om te kijken hoe ik me dan voel. De pijn is normaal gesproken wel enigszins te doen met de tramadol en diclofenac, maar ik heb vaker pieken die soms maar een paar uurtjes duren maar vaak ook een aantal weken en dan is de medicatie eigenlijk te weinig. Maar ja... ik probeer nu eerst eens 2x200ml medicinale cannabis-thee en werkt dat niet dan wil ik een verwijzing naar een pijnpoli.

Wat ik hiervoor heb verteld dat het nu best goed gaat, heeft helaas weer niet lang geduurd. Blijkbaar waren het toch weer een paar 'goede' dagen. Maar ik heb nu tenminste af en toe 'goede' dagen en die heb ik al lang niet meer gehad, dus dat betekent toch een kleine verbetering. Daar ik me de moeheid van de afgelopen maanden niet meer kan herinneren, kan ik niet zeggen of ik nu minder - meer of hetzelfde moe ben.

 

Sitemap