Terug

De volgende dag, donderdag 23 mei om 11.15 uur, kwamen ze me van het RIO keuren voor de PGB – ik had meer uren hulp (verzorging) aangevraagd en met z’n 2-en kwamen ze kijken of ik dat wel nodig had. Ten eerste is 11.15 uur voor mij veel te vroeg, mijn tijd dat ik ‘opsta’ is rond 13.00-14.00 uur en ten tweede was het uiteraard nog drukker doordat ze met z’n 2-en waren.
In ieder geval heb ik een epileptische aanval gehad waar zij bij waren. Volgens Henk begon het vermoedelijk rond 12.00 uur. Beide dames hadden ook veel parfum op en hier kan ik niet tegen dus dat kan een mede-oorzaak zijn voor die aanval. Daar beide dames de aanval gezien hebben denken ze nu misschien toch anders en vinden ze dat ik toch meer verzorging nodig heb. Volgens Henk zeiden ze toen ik die aanval had dat hun dachten dat opname in een verpleeghuis met revalidatie wel geschikt voor mij zou zijn. Henk vond van niet en zei dat ze onze huisarts maar moesten bellen - hij denkt nl over verpleeghuis/revalidatie hetzelfde als wij. Ik heb tot 2x toe fysio geproeerd op bed en beide keren ging ik er alleen maar van achteruit ook al probeerde we binnen mijn grenzen te blijven, juist door de fysio ging telkens mijn grens steeds meer omlaag. In ieder geval heb ik door die epil. aanval pas rond 22.00 uur wat kunnen eten - niet zelfstandig, Henk moest me voeren. Rond 23.30 uur deden mijn armen het eindelijk weer een beetje en toen ik 's nachts om 03.00 uur moest poepen merkte ik dat mijn benen het nog altijd niet goed deden! Het heeft deze keer dus echt lang geduurd voor ik me weer als 'normaal' kon bewegen, normaal duurt het ongeveer 6 tot 8 uur en nu dus minimaal 15 uur!! Of dat mede komt doordat de dag daarvoor ook zo'n rare dag is geweest??
Ik voel me in ieder geval tot op heden, zondag 26 mei, nog altijd niet goed - ik ben heel moe en dat rare gevoel in m'n knikkert wordt ik ook niet goed van. Misschien morgen de dokter nog maar eens bellen?

Het is nu vrijdag 31 mei en eindelijk voel ik me weer goed genoeg om mijn site te updaten.
Afgelopen maandag, 27 mei, dacht ik dat het rare gevoel eindelijk weg was, echter nadat ik 1 à 2 uur op was begon het weer, nu gelukkig wel minder hevig. Ik heb toen samen met Henk besloten om eventjes geen marihuana meer te gebruiken. Niet omdat ik denk dat dat de oorzaak is, maar omdat dat het misschien wel beïnvloed. Ik heb dus zondagavond de laatste keer marihuana gehad. Dinsdag had ik hier telefonisch contact over met mijn huisarts en ook hij vond het een goed idee om even met de marihuana te stoppen om te kijken wat er dan gebeurt.
Nou, ik heb me dus vanaf dinsdag nog slechter gevoeld; ik was vreselijk moe, kotsmisselijk, keelpijn, had weer enigszins last van voedselaversie en ik had vreselijk hoofdpijn, ook merkte ik dat ik weer onmiddellijk na het eten pijn kreeg aan mijn maag en slokdarm... met als resultaat dat ik dus weer niet veel meer at en weinig anders kon doen dan liggen rusten en af en toe wat naar de tv staren.
Donderdagavond ben ik weer begonnen met de marihuana en vandaag voel ik me al weer stukken beter. Alle klachten nemen langzaamaan af, zodat ik nu gelukkig eindelijk dit verslag kan schrijven. Het blijkt dus dat de marihuana me op verschillende gebieden helpt. Ik hou nu eerst de normale dosis marihuana (1x 200ml) nog even aan om te kijken hoe het gaat en als het goed blijft gaan dan wil ik zondag of maandag beginnen met 2x 200ml. Dus ik verhoog de dosis 1,5 week later dan gepland, want de woensdag dat ik wilde verhogen gebeurde dus dat rare en toen heb ik 's avonds maar geen marihuana meer gepakt voor de zekerheid en de volgende dag ook niet. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe het zal gaan.

Laatst heeft Henk me gewogen. Hoe hij dat gedaan heeft? Eigenlijk heel simpel; eerst is hij zelf op de weegschaal gaan staan om te kijken hoeveel hij woog, daarna heeft hij mij in zijn armen genomen en is op de weegschaal gestapt. Daarna trek je dus beide gewichten van elkaar af en zo weet je hoeveel ik weeg... en dat is ongeveer 43 kilo. Ik kan je wel zeggen dat ik dit zeker geen 2e keer meer doe... jeetje wat is dat pijnlijk. Nou ja, ik weet nu tenminste wel dat ik 4 kilo ben afgevallen sinds de laatste keer dat ik op de weegschaal heb 'gestaan'.

Maandag 3 juni ben ik begonnen met ook 's middags medicinale cannabis-thee te nemen, voorzichtigheidshalve ben ik maandag begonnen met 100ml ipv 200ml. Dit is zonder problemen gegaan en dus heb ik dinsdag de dosis verhoogt naar 150 ml. Ook dit ging goed en dus gebruik ik nu sinds woensdag als ik opsta 200ml medicinale cannabis-thee en 's avonds voor het slapen ook weer 200ml. Uiteraard is het nog te vroeg om te zeggen dat ik er iets van merk, wel slaap ik sindsdien echt goed. Ik word wel een paar keer per uur (half)wakker, omdat ik me dan moet omdraaien van de drukpijn, maar ik slaap nu sinds een paar dagen echt door tot de volgende dag, ik lig niet meer uren wakker!
Sinds ik weer met de medicinale cannabis ben begonnen voel ik me veel beter qua misselijkheid e.d., qua moeheid en pijn is het nog hetzelfde.

Vervolg

 

Sitemap