Terug

Weet je wat ik niet snap... dat ik eens in de zoveel tijd 's nachts om 03.00 uur mijn medicijnen vergeet in te nemen. Iedere keer zet ik wel de wekker uit, maar ik neem niet mijn medicijnen in... dat vergeet ik met mijn duffe, slaperige kop. Het resultaat is steeds weer dat ik een paar uurtjes later met vreselijk pijn wakker wordt en dan dus besef dat ik de medicatie weer eens vergeten ben. Telkens duurt het dan minimaal een uur voordat de pijn weer enigszins te verdragen is, zodat ik dan eindelijk weer in slaap kan vallen. Hierdoor is het dus wel duidelijk dat ik toch echt 3 tramadols per dag nodig heb en zeker niet minder.

De afgelopen weken is het heel slecht met me gegaan. Die aanvallen van dat rare gevoel komen steeds vaker en ook heb ik weer een epileptische aanval gehad welke totaal onverwachts kwam.
Ik lag onder tv te kijken, toen er iemand voor Henk kwam, maar ik was hier veel te ziek voor en werd kotsmisselijk van het gepraat en dus vroeg ik Henk of hij mij even naar boven wilde brengen. Toen ik net in mijn rolstoel zat om naar de traplift gereden te worden kreeg ik ineens een epileptische aanval dus heeft Henk me snel een rivotril gegeven en me naar boven gebracht. Het was gelukkig niet zo'n heel erge hevige aanval, maar ik heb boven toch wel weer wat uurtjes voor pampus en in de verlamming gelegen.

Afgelopen zaterdag, 15 juni, heb ik een zeer hevige raar-gevoel aanval gehad waarbij ik of uren heb geslapen of bewusteloos ben geweest. Tussendoor had ik steeds het gevoel dat ik me niet meer kon bewegen of praten en toen ik later wat bij kwam bleek ook dat ik dit niet kon. Dit was heel eng, want het voelde alsof ik helemaal niet meer wist hoe ik ook maar iets moest doen; ik wist niet hoe ik mijn armen e.d. moest bewegen, maar ik wist ook niet hoe ik moest praten. Vlak voor dat die aanval begon zag ik met mijn linkeroog een witte melkachtige waas en even later had ik totaal geen gevoel meer in mijn linkerhelft van mijn hoofd (ik weet niet zeker of zich dit uitstrekte over mijn hele linkerkant van mijn lichaam). Even later viel ik weg of in slaap en hoorde behalve de geluiden die van buiten kwamen en die Henk maakte ook muziek, stemmen en trommelgeroffel in mijn hoofd... ben ik gek aan het worden?

Maandag heeft Henk toen de huisarts gebeld en hij is 's middags gekomen. Henk gebruikt voor zijn migraine maxalt smelt en de huisarts stelde voor dat ik bij de volgende aanval hier eens de helft van innam. Dit om te kijken of het de duur van de aanval verminderdt.
Gisteren, 19 juni, kreeg ik weer zo'n aanval en heeft Henk me een halve maxalt smelt gegeven en 5-10 minuten later was de aanval over!!! Ik voelde me zelfs minder moe!!!
Dit heb ik vandaag aan mijn huisarts doorgegeven en hij zei dat het dan waarschijnlijk toch een vorm van migraine is. Hij had wel het vermoeden dat het dit kon zijn, maar omdat mijn aanvallen afwijken van het normale migraine-patroon wist hij dit niet zeker. Maar ja, zei hij, bij jou verloopt toch niets zoals het zou moeten door die ME.
Ik moet die maxalt smelt nu blijven innemen als ik een aanval voel opkomen om te kijken of het iedere keer deze uitwerking heeft of dat het misschien toeval is geweest. Als het steeds blijft helpen, dan gaan we kijken hoe vaak ik een aanval heb (momenteel 1-2 per week) om dan te beslissen welke medicatie ik moet gaan gebruiken. Als ik nl te vaak een aanval heb dan zijn tabletten om een migraine-aanval te voorkomen een betere oplossing.
Het ziet er dus naar uit dat we weten wat die aanvallen van raar-gevoel zijn en we hebben misschien zelfs iets wat zo'n aanval stopt!
Nu dus maar hopen dat ik snel weer wat opknap, want zoals het de afgelopen weken is gegaan was ik bang dat ik moest stoppen met mijn site.

Afgelopen vrijdag, 21 juni heb ik weer dat rare gevoel gehad. Toen ik het voelde opkomen heb ik direkt een maxalt smelt van Henk ingenomen, maar deze keer werkte het niet of althans niet voldoende want het rare gevoel bleef. Misschien was het wel zonder die maxalt nog heftiger geweest. De maxalt heeft nu dus 1 keer wel geholpen en 1 keer niet of weinig. Ik ben benieuwd wat het de volgende keer doet.

Vervolg

 

Sitemap