Terug

Ik heb een hele goede zonnebrandolie gevonden of eigenlijk heeft mam hem voor mij gevonden, want ik kan tenslotte niet zelf gaan kijken. Het heet P20 van Riemann. Hij is qua aanschaf wel duur, maar je hebt niet veel nodig omdat hij zich heel gemakkelijk insmeert en je hoeft je maar 1-2x per dag in te smeren om de hele dag beschermd te zijn.
Er blijkt nog een goede zonnebrandcrème te zijn, nl sheabutter. Ik ben er allergisch voor, krijg er uitslag van, maar misschien is het een tip voor jou. Op hun site kun je allerlei info hierover vinden.
Wil je een elektrische deken uitproberen, maar twijfel je omdat je net als ik last hebt van elektriciteit? Leg dan de elektrische deken tussen 2 grote handdoeken in, zodat de deken niet je matras en dekbed raakt. Zet de deken een paar uur voor je naar bed gaat aan en haal de deken er weer uit vlak voor je in bed stapt. Op die manier kan ik toch enigszins een elektrisch verwarmd bedje verdragen... misschien werkt dit voor jou ook.
Ik heb eindelijk een badlift. Ik heb hem gekregen van de WVG. Het was niet gemakkelijk en het heeft meer dan een jaar geduurd, maar ik heb hem.
FOTO
Ik kreeg van iemand de tip om als je slecht/wazig ziet, je lettergrootte op je pc aan te passen naar de grootte die wel voor jou makkelijk te lezen is. Deze tip pas ik al jaren toe, maar het is voor mij inmiddels zo gewoon dat ik het niet meer als tip zag. Maar bij deze voor degene die deze tip nog niet kennen.
Zo kun je ook je pc zo instellen dat je venster (in bv word, outlook, excel etc) een zacht tintje heeft. Wit doet mij bv pijn aan mijn ogen en zorgt ervoor dat het lezen nog moeilijker is en dus heb ik de kleur van mijn venster altijd staan op bv zachtgeel, zachtgrijs e.d.
Ik kreeg van iemand deze geweldige tip om alle animaties en banners op websites uit te schakelen => start Internet Explorer op en ga naar:
- Extra
- Internet Opties
- kies tabblad Geavanceerd
- scroll omlaag naar Multimedia
- vink uit "Animaties op webpagina's afspelen" ( 3e optie)
Omdat ik nu alleen ben en er niemand in huis is om bv de lampen aan of uit te doen voor mij en er ook nog niets bekend is over waar ik nu kom te wonen of dat ik hier moet blijven wonen, heeft mijn vader zelf maar een oplossing gevonden voor het lampenprobleem. Ik heb altijd dezelfde 2 lampen aan, nl een zoutkristal en de blauwe kerstlampjes (ja het is bij mij altijd kerst *LOL* deze lampen geven niet veel licht af en zijn dus fijn zacht voor mijn ogen). Bij mijn bed heb ik een verlengsnoer met stopcontacten en een aan/uit-schakelaar. Hierin zit 1 stekker waarop de 2 eerdergenoemde verlichting op is aangesloten. Wil ik de lampen aan dan duw ik de schakelaar om naar 'aan' oftewel 'stroomtoevoer aktiveren', voor uit duw ik de schakelaar dus om naar 'geen stroomtoevoer'.
Met de verwarming heb ik dus hetzelfde probleem als met de lampen en daarbij hangt de bediening van de verwarming te hoog om er bij te komen vanuit mijn rolstoel (dit geldt overigens ook voor de bediening van de grote lampen zoals de plafonnières, spotjes e.d.). Dit is opgelost door een klokthermostaat te kopen en deze dan uiteraard meteen een stuk lager te plaatsen, zodat het nu wel op rolstoelhoogte is. Deze klokthermostaat is nu met 2 tijden ingesteld (kan max. 8 tijden); de eerste stand staat op de tijd dat ik meestal zo ongeveer wakker ben en 2e stand als ik ga slapen met beide dus een andere temperatuur. Deze klokthermostaat is ook nog eens te bedienen via telefoon of pc, maar dit moet nog uitgezocht worden en je hebt er nog andere apparatuur of zo voor nodig. Maar op die manier zou ik dan dus straks ook nog eens de verwarming bv hoger kunnen zetten omdat ik het koud heb wat nu dus niet gaat... heb ik het koud dan heb ik pech en moet ik wachten tot de hulp er is om de verwarming iets hoger te zetten.
Qua gordijnen/rolluiken e.d. is er nog geen oplossing. Ik denk dat dit alleen maar zou kunnen middels een zgn. omgevingsbediening, maar dat moet ik aanvragen bij mijn ziekenfonds en aangezien ik nog steeds niet weet wat mijn thuis is/wordt kan ik ook nog niets aanvragen.

 

Sitemap