Terug

Ik heb nieuwe oordopjes. Ze zijn van het merk Exinore en zijn weer op maat gemaakt. Deze hebben een luchtfilter. Sinds ik deze oordopjes heb, heb ik nog maar zelden last van oorontsteking/irritatie. Ze zijn wel een heel stuk duurder dan de oordopjes die ik eerst had. Ik vind ze echter wel fijner.
Ik heb van dr. Tisscher de tip gekregen om indigo-kleurige glazen (max. 40%) in mijn bril te laten zetten. Deze kleur helpt je het daglicht beter te verdragen.
Bamboe handdoeken zijn erg zacht en nemen toch goed vocht op. Dankzij die zachte bamboe handdoeken is het afdrogen nu minder pijnlijk. Ik heb ze destijds bij Xenox gekocht. Xenox heeft nog steeds af en toe bamboe handdoeken in de aanbieding.
Als washandje heb ik een peeling-washandje van Mylène. Dit is erg zacht. Het heeft de vorm van een hand met losse duim. Of ze nog te krijgen zijn weet ik niet. Ik heb ze destijds bij een zusje van mij besteld die toen voor Mylène werkte. Je kunt echter ook washandjes van bamboe, soja of velours kopen. Die zijn ook zacht.

Raak je net als ik gedesoriënteerd in het donker? Doe dan een lampje aan dat niet veel licht geeft. Op die manier kun je je sneller oriënteren en zul je minder last hebben van duizeligheid.
Voorheen droeg ik altijd een nachthemd in bed. De nachthemden zijn echter erg wijd, waardoor ze strak om je lichaam heen draaien als je in bed draait. Sinds een aantal jaren draag ik nu aangesloten t-shirts of truitjes. Ze moeten niet te strak zitten, want dan doet het weer pijn. Ze moeten echter ook niet te wijd zijn, want dat bemoeilijkt het draaien. Ook moeten ze niet te lang zijn, omdat ook dit het draaien bemoeilijkt.
Sinds ik altijd in het ziekenhuisbed lig heeft mijn PGB-hulp een nieuwe manier van haren wassen uitgevonden. Het bed wordt naar de badkamer gereden waar het tegen de wasbak aangezet wordt. Dan gaat de hoofdsteun net voldoende omhoog, zodat ik met mijn hoofd over de bedrand kom. Ik draai me op mijn buik en schuif omhoog tot ik met mijn kin in de wasbak lig. De PGB-hulp pakt dan de sproeier van de douche en haalt hem naar de wasbak toe. Dat gaat net. Het kon er wel voor gemaakt zijn. En zo worden mijn haren gewassen.
Als je niet op de po-stoel kunt komen/zitten, dan kun je een bedpan lenen/kopen bij de uitleen. Je hebt tegenwoordig een zgn. slof. Deze is van plastic en dus niet zo hard en koud als een gewone bedpan. Deze loopt schuins af, waardoor het minder pijnlijk is om er mee te liggen.
Nadat ik in 2005 doorligplekken had en allerlei zalfjes e.d. van de huisarts heb geprobeerd, ben ik uiteindelijk bij Bepanthen uitgekomen. Sinds dit dagelijks op mijn stuitje gesmeerd wordt, heb ik niet echt meer last van doorligplekken en dat terwijl ik altijd op mijn rug lig. Het is gewoon bij de drogist of Kruitvat e.d. te krijgen. Bewaar de rekening, zodat je kunt proberen het op te geven aan de belasting. Je krijgt het nl. niet van je zorgverzekering vergoedt.
Via de zorgverzekering kun je per kalenderjaar 2 Freestyle onderleggers krijgen. Ze nemen heel goed vocht op (zweet, urine). Ik gebruik ze voor het zweten en voor als het inco-materiaal (= luier) lekt. Je kunt ze gewoon in de wasmachine en droger gooien. Sinds ik deze onderleggers heb is mijn bed niet meer klam van het zweet of nat van een lekkende luier.
Ik gebruik nu sinds 2005 inco-materiaal. Dankzij de incontinentie-consulente via de huisarts heb ik nu fijn inco-materiaal gevonden, de Tena Lady FLex Maxi.
Omdat ik vaak wakker werd van een klam dekbed en omdat ik niet goed tegen de warmte kan, ben ik op zoek gegaan naar een koeler dekbed. Via internet heb ik toen het Polydaun bamboe zomerdekbed gevonden en besteld. Het is een fijn dekbed. Het is koeler dan het synthetisch 4-seizoenen dekbed dat ik had. Als de temperatuur echter echt hoog wordt zal ook dit dekbed te warm zijn. Maar ja bij welk dekbed is dat niet?

 

Sitemap